Οι Σπόροι Ταξιδεύουν: Φτιάχνουμε Λαχανόκηπο στη Λαμπηδόνα

sporotaxidi-poster-vyron-2016-02-26-screenΕπόμενος σταθμός στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα, στο Άλσος Αγίας Τριάδας, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 11:30 π.μ., όπου θα φτιάξουμε λαχανόκηπο στη γειτονιά του Ανταλλακτηρίου Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια».

Πρακτικό εργαστήρι κατασκευής σπείρας βοτάνων και υπερυψωμένων παρτεριών –χωρίς σκάψιμο– για κηπευτικά, δύο τεχνικές που χρησιμοποιούνται πολύ στην περμακουλτούρα και είναι κατάλληλες για φτωχά ή πολύ πατημένα εδάφη.

Πειραματιζόμαστε με τη δημιουργία και την καλλιέργεια ενός λαχανόκηπου στην πόλη μας με στόχο την παραγωγή παραδοσιακών σπόρων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων, καθώς και την παραγωγή φρέσκων λαχανικών και βοτάνων για την κουζίνα αλληλεγγύης του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, την οποία μπορείτε να απολαύσετε την ημέρα της εκδήλωσης.

(Συν)καλλιεργούμε, μαθαίνουμε, αντιστεκόμαστε.

Η δημιουργία και η λειτουργία του λαχανόκηπου υλοποιούνται με τη στήριξη και τη συνεργασία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα. Η καλλιέργεια και η φροντίδα του είναι υπόθεση των ανθρώπων της γειτονιάς μας.   

Η εκδήλωση είναι η τρίτη μιας σειράς δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις ομάδες φύλαξης παραδοσιακών σπόρων στην Αττική (βλ. «ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», http://sporoistinpoli.wordpress.com), ένα δίκτυο συλλογικοτήτων που μας ενώνει η αγάπη και η φροντίδα για το σπόρο ως πηγή ζωής, ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.

Στο Δίκτυο Φύλαξης Παραδοσιακών Σπόρων στην Αττική συμμετέχουν οι ομάδες: Αιγίλοπας/Βοτανόκηπος – Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» – Αστικός Αγρός Χαλανδρίου – Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό – Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου – Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης – Δια.Σπο.Ρα. – Δρυάδες – Νέα Γουινέα – Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα – Πελίτι Αθήνας – Το Περιβόλι της Νίκαιας – Σπόροι Ζωής

Xάρτης | Περισσότερες οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε εδώ

About platanusorientalis

Επειδή αγαπώ τα πλατάνια, τα νερά που κυλούν στις ρίζες τους και τις ιστορίες που αφηγούμαστε στη σκιά τους...
This entry was posted in σπόροι, αυτάρκεια, εκπαίδευση, εκδηλώσεις, καλλιεργητικές προσεγγίσεις and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.