4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Εναλλακτικής Οικονομίας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μέλη διαφόρων δικτύων αλληλεγγύης, συνεργατικών πρωτοβουλιών και καινοτόμων δομών στην Ελλάδα οργανώνουν το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στόχος η ανάδειξη αξιόλογων πρακτικών που εμπνέουν, δίνοντας έμφαση στην κατάφαση: υπάρχουν εκείνες οι εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Διότι «ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός» και αναγκαίος περισσότερο από κάθε αλλη φορά! Ένας κόσμος που στηρίζεται στη δημιουργία, στην αυτάρκεια, στη βιωσιμότητα και στην αλληλεγγύη. Στο χώρο του φεστιβάλ, θα δημιουργηθεί ένα αυτόνομο χωριό μέσα στο οποιο θα γίνονται πρακτικά εργαστήρια, θα δίνονται απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα και θα γίνονται συζητήσεις.

Στις θεματικές γωνιές του χωριού, ο επισκέπτης/ η επισκέπτρια θα είναι σε θέση να καλύψει ή να μάθει πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του/ τις ως προς ζητήματα τροφής, υγείας, παιδείας, εργασίας, ενέργειας, τεχνολογίας, στέγασης, μετακίνησης κ.ά. και πως να βρει διέξοδοστην έκφραση και τη συνδημιουργία με τους συνανθρώπους του.
Μέσα στο φεστιβάλ θα λειτουργήσει και ένα εναλλακτικό νόμισμα, βάσει του οποίου θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με επιλεγμένους παραγωγούς προϊόντων και χρηστικών αγαθών που προκύπτουν από επανάχρηση.
Θα λειτουργήσει ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και βιβλίων, συλλογική κουζίνα, ενώ όσοι/ες προσφέρουν εργασία (οι Συγχωριανοί/ές) θα αμοίβονται με δωρεάν φαγητό για τις υπηρεσίες τους.
To φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης μία σειρά από καλλιτεχνικά δρώμενα και πλήρες μουσικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, σκοπός του φεστιβάλ είναι να υπάρξει συνέχεια της λειτουργίας του αυτόνομου χωριού και μετά το τέλος του φεστιβάλ, μέσω της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού στην Αθήνα και στο Ηράκλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: http://www.festival4sce.org
Ε-mail: festival.economicsolidarity@gmail.com
Twitter: @athensfest4sce
Facebook: https://www.facebook.com/festival4sce

Πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε εδώ.

 

Advertisements

About platanusorientalis

Επειδή αγαπώ τα πλατάνια, τα νερά που κυλούν στις ρίζες τους και τις ιστορίες που αφηγούμαστε στη σκιά τους...
This entry was posted in αυτάρκεια, εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.