Κάλεσμα για αγροτικές εργασίες (στο Χαλάνδρι & την Πετρούπολη)

Αυτή την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί, ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου καλεί όποιον/α το επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια σειρά αγροτικών εργασιών: στη δημιουργία παρτεριών, στο φύτεμα λαχανικών, στη σπορά σπόρων – οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με πικ-νικ. Πάρτε τα εργαλεία σας κι ελάτε!

Ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαρηττού και Σίφνου (η Σίφνου είναι η 1η παράλληλος της οδού Αγίας Παρασκευής, στο ύψος του αρτοποιείου Βενέτη). Μπορείτε να μεταβείτε εκεί με μετρό, στάση Αγία Παρασκευή/ έξοδος «οδός Αγίας Παρασκευής».

Επίσης, η ομάδα αστικής καλλιέργειας «Γυάλινο» της κατάληψης του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης, την ίδια μέρα (Κυριακή) καλεί όποιον/α επιθυμεί να συμμετέχει σε αγροτικές εργασίες: «για να ξεπατώσουμε-καταστρέψουμε τις παλιές μας καλλιέργειες. Έτσι, θα βιώσουμε τη χαρά της καταστροφής που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για να απολαύσουμε τη χαρά της δημιουργίας. Και δημιουργία είναι η καλλιέργεια με παραδοσιακό-βιολογικό τρόπο, η διανομή σποροφύτων για καλλιέργεια, η διατήρηση της τράπεζας σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών φυτών, το ελεύθερο μοίρασμα σπόρων και πολλά άλλα που μπορούν να συν-διαμορφωθούν από όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην ομάδα για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο. Σας καλούμε λοιπόν για να διαμορφώσουμε το χώρο της καλλιέργειας και να ανασυγκροτήσουμε την ομάδα «Γυάλινο» για τη φετινή χρονιά. Φέρτε μαζί σας τσάπες, σφυριά, δρεπάνια, και κανά μεζέ για το μεσημεράκι που θα συνοδέψουμε με ρακί και κρασί όταν αποκαμωμένοι θα έχουμε ολοκληρώσει και θα απολαμβάνουμε το έργο μας»

Πληροφορίες για τη μετάβασή σας στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, θα βρείτε εδώ.

About platanusorientalis

Επειδή αγαπώ τα πλατάνια, τα νερά που κυλούν στις ρίζες τους και τις ιστορίες που αφηγούμαστε στη σκιά τους...
This entry was posted in καλλιεργητικές προσεγγίσεις and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.