Η θερινή σύναξις των σποροφυλάκων

DSC01827Την Κυριακή 26/7 μέλη διαφορετικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Αττική για την προστασία – μεταξύ άλλων – των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων, μαζεύτηκαν στον Αγρό Φυσικής και Οργανικής Καλλιέργειας «Αξιόκερσα» για να φτιάξουν σβώλους.

Οι σβώλοι προορίζονται για χρήση των ομάδων που συμμετέχουν σε ένα ευρύτερο, άτυπο δίκτυο (όπως ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου, ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, οι Δρυάδες, το Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα, το Πελίτι, οι Σπόροι Ζωής), με στόχο μια δημιουργική, δυναμικότερη «αλληλεπίδραση» με τους δημόσιους αστικούς και περιαστικούς χώρους. Πρόκειται για μια προσπάθεια εισαγωγής της βιοποικιλότητας στους αστικούς χώρους πρασίνου, αλλά και μια διαδικασία ενεργούς συμμετοχής στα κοινά υπό την έννοια της αυτοοργάνωσης, της επαναδιεκδίκησης, της επανοικειοποίησης.

Το εργαστήρι παρασκευής σβώλων θα επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον και όπως και την προηγούμενη Κυριακή θα συμπεριλαμβάνει κοινό γεύμα και μπάνιο στη θάλασσα (διότι ως γνωστόν, η δημιουργία σβώλων και οι σπόροι θέλουν… καλοπέραση!).

DSC01807DSC01812DSC01840

Πηγή φωτογραφικού υλικού: http://astikosagrosx.blogspot.gr/2015/07/blog-post_27.html

About platanusorientalis

Επειδή αγαπώ τα πλατάνια, τα νερά που κυλούν στις ρίζες τους και τις ιστορίες που αφηγούμαστε στη σκιά τους...
This entry was posted in σπόροι, καλλιεργητικές προσεγγίσεις and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.