Εργασίες στον αγρό!

Την Κυριακή 24 Μαϊου από τις 11πμ και μετά, στον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου έχουν προγραμματιστεί μία σειρά εργασίες: θα φυτευτούν καρποφόρα λαχανικά (2-3 ποικιλίες ντομάτας, πιπεριές, μελιτζάνες, καλαμπόκι και κολοκύθες).
Αν μπορείτε κι επιθυμείτε να βοηθήσετε, ελάτε  και φέρτε μαζί σας καπέλο, γάντια κηπουρικής, νερό, εργαλεία εάν έχετε κι αν θέλετε και το κολατσιό σας!
Νωρίτερα, στις 10:30πμ, προγραμματίζεται μια μικρή εισαγωγή στα βασικά του βιοδυναμικού ημερολογίου, για να εξηγήσουμε το γιατί επιλέγουμε κάποιες μέρες για φύτεμα (και όχι ίσως άλλες).
Μέσα από τη βιοδυναμική καλλιέργεια ο μέσος κάτοικος της πόλης έρχεται πιο κοντά στους ρυθμούς της φύσης. Καλείται αφενός να γίνει πιο συνειδητός στο πότε και τι φυτεύει, και αφετέρου  να παρατηρήσει καλύτερα τον κόσμο γύρω του: την κίνηση του ήλιου και της σελήνης και την συνακόλουθη ανάπτυξη των φυτών του – με τον τρόπο αυτό γίνεται και ο ίδιος πιο «φυσικός», εναρμονιζόμενος με τους αληθινούς ρυθμούς που διέπουν τον πλανήτη μας (και αναστοχαζόμενος σχετικά με τους ρυθμούς που επιβάλει ο «σύγχρονος τρόπος ζωής» μέσα στην πόλη). Είναι μια πολύτιμη άσκηση για όλους και όλες εμάς που θα θέλαμε να βρούμε τη σωματική και ψυχική υγεία μέσα από τη φυσικότητα.

Ο Αγρός βρίσκετε Γαρηττού και Σίφνου στο Χαλάνδρι. Για να μεταβείτε εκεί, μπορείτε να πάρετε το μετρό (τη μπλε γραμμή) και να κατεβείτε στη στάση Αγία Παρασκευή (έξοδος Οδός Αγίας Παρασκευής και βγαίνετε από την πλευρά του δρόμου που κατευθύνετε προς την Αγία Παρασκευή) – στο φανάρι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαρηττού και Αγίας Παρασκευής στρίβετε δεξιά και μετά αμέσως δεξιά στην οδό Σίφνου.

 

About platanusorientalis

Επειδή αγαπώ τα πλατάνια, τα νερά που κυλούν στις ρίζες τους και τις ιστορίες που αφηγούμαστε στη σκιά τους...
This entry was posted in εκπαίδευση, εκδηλώσεις, καλλιεργητικές προσεγγίσεις and tagged , , , . Bookmark the permalink.