Ανοιχτή Κυριακή στο αγρόκτημα της Νέας Γουινέας

Στις 17/5 από τις 11:00 και μετά η Νέα Γουινέα καλωσορίζει όσους/ες επιθυμούν να την επισκεφτούν με μια σειρά εκδηλώσεων/ εργαστηρίων:

Θεωρητικά εργαστήρια:

  • 11:00 Το κίνημα της μετάβασης (Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα/ http://transition.gr/akadimia-platonos/)
  • 12:00 Το Πελίτι, η ιστορία του και η πολιτική διάσταση των παραδοσιακών σπόρων (Ομάδα Πελίτι Αθήνας/ http://peliti.gr)

Πρακτικά εργαστήρια:

  • κατασκευή σωρών κομποστοποίησης
  • κατασκευή θερμοκηπίου
  • κατασκευή ξενοδοχείου εντόμων

Τα εργαστήρια ξεκινούν από τις 11:00 το πρωί και εξελίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα θα μοιραστούν σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες και σπορόφυτα κηπευτικών. Θα χρειαστείτε γάντια κήπου, καπέλο και φαγητό – προκειμένου να απολαύσετε ένα κοινό γεύμα.

Στη Νέα Μάκρη μπορείτε να πάτε με ΚΤΕΛ (δρομολόγια υπάρχουν κάθε μία ώρα από τις 06:00 μέχρι τις 22:30, με αναχώρηση από τον οδό Μαυροματέων στο Πεδίο του Άρεως ή από την ανάλογη στάση στο μετρό – «Εθνική ‘Αμυνα» – και κόστος εισιτηρίου τα 2.90 ευρώ, διάρκεια διαδρομής τα 65 λεπτά). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα βρείτε εδώ: http://www.ktelattikis.gr/routes.php. Αφού κατεβείτε στην πλατεία της Νέας Μάκρης, θα περπατήσετε για 10 λεπτά μέχρι το χωράφι. Χάρτη σχετικό θα βρείτε εδώ: http://goo.gl/maps/hyKpC. Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, απευθύνεστε στη Νέα Γουινέα.

About platanusorientalis

Επειδή αγαπώ τα πλατάνια, τα νερά που κυλούν στις ρίζες τους και τις ιστορίες που αφηγούμαστε στη σκιά τους...
This entry was posted in εκπαίδευση, εκδηλώσεις and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.