Ζώντας με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς: μια επιστολή από την Αμερική

Φωτογραφία από διαδήλωση ενάντια στη Monsanto

Ως αμερικανοί πολίτες σας γράφουμε αυτή την επιστολή επειδή είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι κι επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες μας σχετικά με τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες (ΓΤ) και τις βλάβες που αυτές προκαλούν στα αγροτικά συστήματα, αλλά και τις μεταβολές που επιφέρουν στον εφοδιασμό τροφίμων.

[…] Σας συνιστούμε θερμά να αντισταθείτε στην έγκριση των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, να αρνηθείτε να καλλιεργήσετε όσους γενετικά τροποποιημένους σπόρους έχουν ήδη εγκριθεί, να απορρίψετε την εισαγωγή ή/και την πώληση γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών και τροφίμων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και να μιλήσετε ανοιχτά ενάντια στην επιρροή που ασκούν οι εταιρείες στην πολιτική, τη ρυθμιστική νομοθεσία και την επιστήμη.
Αν οι πολίτες/ πολίτισσες του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελέσουν ένα νέο εταιρικό πεδίο προώθησης γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και τροφίμων, τότε οι δικές μας προσπάθειες για τη σήμανση και τον έλεγχο των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών θα καταστούν δυσκολότερες, αν όχι ανέφικτες. Αν οι δικές μας προσπάθειες αποτύχουν, οι δικοί σας αγώνες για αποκλεισμό των γενετικά τροποποιημένων από τις αγορές της Ευρώπης θα αποτύχουν επίσης. Εάν ωστόσο συνεργαστούμε, θα καταφέρουμε να αναζωογονήσουμε το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων, εξασφαλίζοντας ένα υγιές χώμα, υγιή χωράφια, υγιή τρόφιμα και υγιείς ανθρώπους.

Το άρθρο στο σύνολό του, θα βρείτε εδώ.

About platanusorientalis

Επειδή αγαπώ τα πλατάνια, τα νερά που κυλούν στις ρίζες τους και τις ιστορίες που αφηγούμαστε στη σκιά τους...
This entry was posted in άρθρα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.